• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۴۹۳۳۲
تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۴
سیاسی » شورای نگهبان
سخنگوی شورای نگهبان :

درباره محرمانگی اموال مسئولان مصوبه‌ای از مجلس به ما نرسیده است 

سخنگوی شورای نگهبان گفت:در مورد موضوع محرمانگی اموال، متن جدید مصوبی از سوی مجلس اعلام نشده و مصوبه فعلی و لازم الاجرا، از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح شده است. 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛  طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری امروز افزود : چنانچه مصوبه خلاف شرع یا قانون اساسی نباشد حتماً شورای نگهبان آن را تایید خواهد کرد. باید ببینیم که چنین مصوبه‌ای از سوی مجلس و شورای نگهبان می‌رسد یا خیر تا بررسی کنیم؛ در سال‌های گذشته شورای نگهبان اعلام مغایرت کرده بود. 
درباره اعلام دارایی و اموال مسئولان شورای نگهبان جزو اولین دستگاه‌ها و نهاد‌هایی بود که پیشتاز به شمار می‌رفت و اعضای شورای نگهبان در سامانه مربوط، دارایی هایشان را پس از فراخوان ثبت کردند.

برای ارائه نظرات مشورتی درباره اصلاح قانون انتخابات آماده ایم

سخنگوی شورای نگهبان گفت: این شورا آماده است نظر کارشناسی و مشورتی خود را در خصوص اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری، مجلس و شورا‌ها در اختیار نمایندگان مجلس قرار دهد.
آقای هادی طحان نظیف در ادامه نشست خبری افزود: در مجلس یازدهم از همان ابتدا، اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری، مجلس و شورا‌ها در دستور کار قرار گرفته است. بالاخره بعد از ۵ سال از ابلاغ سیاست‌های کلی انتخابات ما باید تجلی آن سیاست‌ها را در اصلاح قوانین انتخاباتی ببینیم. شورای نگهبان هم آماده است که نظر کارشناسی و مشورتی خود را در اختیار آنان قرار دهد.
وی گفت: تفسیر قوانین عادی با مجلس شورای اسلامی است و ما نمی‌توانیم به مجلس بگوییم که چه تفسیری داشته باشد. ما در نهایت مصوبه مجلس شورای اسلامی را مورد بررسی قرار می‌دهیم.
طحان نظیف در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب مبنی بر لزوم تقویت آئین نامه داخلی مجلس، نمایندگان طرح اصلاح آئین نامه داخلی برای نظارت بر رفتار نمایندگان را در دستور کار دارند، نظر شورای نگهبان درخصوص این طرح چیست و آیا قرار است نقش ویژه‌ای برای شورا جهت نظارت بر رفتار نمایندگان در نظر گرفته شود؟ گفت: قانون نظارت بر رفتار نمایندگان قانونی است که سال‌های قبل تصویب شده است و بار‌ها کارشناسان نسبت به آن اظهارنظر کردند.
وی با اشاره به اشکالات قانون فعلی، بیان کرد: این قانون اشکالاتی دارد و قانونی قوی محسوب نمی‌شود؛ لذا در دوره جدید مجلس دیدم که نمایندگان اصلاح قانون نظارت بر رفتار نمایندگان را در دستور کار قرار دادند، اما بنده از جزئیات آن اطلاعی ندارم و اجازه بفرمایید این قانون اصلاح شود و بعد از آن، ما اظهارنظر کنیم.
طحان نظیف با بیان اینکه اصلاح این قانون می‌تواند به کارآمدتر کردن نظارت بر رفتار نمایندگان بیانجامد، گفت: بنده از اینکه جزئیات این قانون چیست و اینکه آیا قرار است وظیفه‌ای را به شورای نگهبان محول کند، اطلاعی ندارم. طبیعتاً ما بعد از دریافت متن نهایی مصوبه مجلس به آن رسیدگی می‌کنیم.
وی با بیان اینکه وظایف شورای نگهبان مشخص است، تصریح کرد: صلاحیت شورای نگهبان در قانون اساسی کاملا روشن است و شورای نگهبان به دنبال توسعه وظایفش نیست و از سوی دیگر درست هم نیست که وظایفش را واگذار کند.
سخنگوی شورای نگهبان گفت: ما در حد قانون اساسی انجام وظیفه می‌کنیم، اما اگر چیزی بیش از وظایف فعلی بر عهده شورای نگهبان گذاشته شود، طبیعتاً خلاف شرع و قانون اساسی است که مطابق با مورد آن اعلام خواهد شد. اجازه دهید متن نهایی را ملاحظه کنیم.
 
نظرات شورا منحصر به مغایرت‌های شرعی و قانونی مصوبات است
 
سخنگوی شورای نگهبان گفت: نظرات شورا درباره طرح‌ها و مصوبات مجلس فقط منحصر به مغایرت‌های شرعی و قانونی است.
آقای هادی طحان نظیف در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا شورای نگهبان به عنوان نهاد نظارتی متوجه این تناقض قوه مقننه است که واردات کالا‌های خارجی را ممنوع می‌کند، اما برای ورود خودرو‌های خارجی مجوز صادر می‌کند، گفت: هر چیزی که به نفع مردم و کشور باشد، ما با آن موافقیم و هر چیزی که منافع ملی را در نظر نگرفته باشد، ما با آن مخالفیم.
وی ادامه داد: درباره اینکه این مسئله الان به سود کشور است یا به ضرر کشور است، من اظهار نظر نمی‌کنم و کارشناسان اقتصادی یا نمایندگان مجلس ارزیابی می‌کنند. ما فقط از جهت مغایرت‌های شرعی و قانونی ورود می‌کنیم، طبیعتاً ایرادات و ابهامات را مطرح می‌کنیم. نسبت به این موضوع همان ابهاماتی که گفتم وجود دارد.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوال دیگری درباره قانون نظارت بر رفتار نمایندگان گفت: قانون نظارت بر رفتار نمایندگان سال‌ها قبل تصویب شده که اشکالاتی دارد لذا اصلاح آن را در دستور کار دارند که اگر صورت گیرد بهتر خواهد بود.
طحان نظیف همچنین درباره اظهارات لاریجانی و محرمانه بودن دلیل رد صلاحیتش گفت: برای همه کسانی که وارد انتخابات می‌شوند احترام قائل هستیم و موارد را برای خودشان اعلام می‌کنیم در ضمن ما استعلامات را از دستگاه‌ها می‌گیریم که در آن دستگاه‌ها هم محرمانه است. در عین حال توضیحات را خدمت ایشان گفته‌ایم.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی درباره حواشی رد صلاحیت مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی و اینکه آیا فیلم جلسه رد صلاحیت را منتشر می‌کنند؟ گفت: ان‌شالله در زمان متناسب منتشر می‌کنیم این فرایندی دارد که طی می‌شود.
طحان نظیف در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا لاریجانی از پرونده چین کنار گذاشته شده است، گفت: من هم در رسانه‌ها خواندم و تعجب کردم!

بیشتر بخوانید ...

لزوم رفع ابهامات طرح واردات خودرو و منابع ارزی آن

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
استقرار اورژانس ۱۱۵ اردبیل در مراسم تشییع آقای شهید ایران
بدرقه‌ای باشکوه برای تشییع‌کنندگان رهبر شهید در «اجتماع ۱۲۸»
قم در آغوش اندوه؛ پرشورترین وداع قرن با امام مجاهد شهید
رونالدو: این آخرین جام جهانی من بود
توصیه هایی برای تردد ایمن در ازدحام جمعیت
برقراری ۵ پرواز رفت و برگشت در فرودگاه شهید کاوه بیرجند، هفته آینده
مجید عیدی به پرسپولیس پیوست
حمل و نقل عمومی در مشهد، مهیای خدمت به عزاداران آقای شهید امت
رکورد تاریخی حمل‌ونقل عمومی تهران شکسته شد؛ جابه‌جایی ۲۴ میلیون نفری در مراسم تشییع
موکب‌های مستقر در مسیر قوچان_ مشهد، مهیای خدمت به عزاداران رهبر شهید امت
هلال‌احمر خراسان جنوبی با آمادگی ۱۰۰ درصدی در خدمت زائران رهبر شهید
تشکر سردار حسن‌زاده از حماسه مردم در بدرقه آقای شهید
جام جهانی ۲۰۲۶، صعود اسپانیا به مرحله یک چهارم /پایان پرتغال با اشک‌های رونالدو
قم، یکپارچه در سوگ و حماسه؛ بدرقه باشکوه امام مجاهد
جام جهانی ۲۰۲۶، صعود بلژیک به مرحله یک چهارم با برتری مقابل آمریکا
تشییع پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب در مسجد جمکران
اقامه نماز بر پیکر رهبر شهید انقلاب در مسجد جمکران
حادثه دریایی در نزدیکی سواحل عمان
تعطیلی های مرگبار سالروز استقلال آمریکا
هشدار حماس درباره کارشکنی رژیم صهیونیستی در اجرای توافق آتش‌بس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جزئیات مراسم تشییع پیکر مطهر رهبر شهید در قم
­برنامه بازی‌های امشب و بامداد فردا جام جهانی؛ بار دیگر تقابل رونالدو با اسپانیا
آغاز خرید مرحله جدید کالابرگ از امروز ۱۵ تیر ۱۴۰۵
نرخ طلا، سکه و نقره در بازار مشهد / دوشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۵
تمهیدات حداکثری حمل و نقل عمومی برای تشییع پیکر امام مجاهد
مراسم تشییع پیکر آقای شهید ایران در تهران
تصاویر هوایی از حضور میلیونی مردم در تشییع پیکر رهبر شهید
گلچین تصاویر تشییع رهبر شهید انقلاب
واریز اعتبار کالابرگ الکترونیک کد ملی با رقم آخر ۰، ۱ و۲ از امروز
بازتاب حضور میلیونی مردم در مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب در رسانه‌های جهان
مترو در مسیر تشییع ۱۵ تیر فعال است؛ احتمال بسته شدن موقت برخی ایستگاه‌ها
مازندران فردا سه شنبه تعطیل است
خبرنگاران راوی آخرین دیدار مردم با آقای شهید ایران (۱)
ورود خودروی حامل پیکر آقای شهید ایران به مسیر تشییع
انسجام ملت؛ گذار از مصائب به سوی درخشش جهانی
تجمع مردم صنعا در قدردانی از ایران برای شکستن محاصره یمن  (۱۶ نظر)
لفاظی‌های سخیف رئیس جمهور آرژانتین علیه ایران نشانه ورشکستگی اخلاقی  (۲ نظر)
فردا یکشنبه در سراسر کشور تعطیل رسمی اعلام شد  (۱ نظر)
مسیر تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب در تهران  (۱ نظر)
زمان اقامه نماز بر پیکر مطهر آقای شهید ایران مشخص شد  (۱ نظر)
شعار‌های انقلابی و دلنوشته‌های عاشقانه عزاداران بر دیوار‌های مصلی  (۱ نظر)
مراسم وداع با رهبر شهید انقلاب در مصلای تهران _ ۳  (۱ نظر)
توزیع بیش از یک تن حلیم نذری در وزوان اصفهان  (۱ نظر)
پویش «باید برخاست»، با موضوع بدرقه آقای شهید ایران  (۱ نظر)
روایت خبرنگاران از حزن و اندوه تا عزت و امید (۳)  (۱ نظر)
۱۷۰۰ اتوبوس در آیین تشییع رهبر شهید امت در قم به مردم خدمات رایگان ارائه می‌کنند  (۱ نظر)
حضور پرشور مردم دلداده در مراسم وداع با پیکر قائد شهید امت (۱)  (۱ نظر)
داروخانه‌های کشور فعال هستند  (۱ نظر)
حق پرستاری معلولان ضایعه نخاعی ۹۰ درصد افزایش یافت  (۱ نظر)
تاکید وزیر راه و شهرسازی بر تسهیل تردد عزاداران تشییع رهبر شهید  (۱ نظر)